De IbbA-gebieden in 2016
De IbbA-gebieden in 2016

IbbA = kavel + bouwplan

 

Op een IbbA-kavel bouw je een voor IbbA ontworpen huis. Op dit moment zijn er geen nieuwe IbbA-kavels. 

In de rubriek IbbA verkocht kun je IbbA-kavels bekijken die eerder op de markt zijn gebracht.

Beperkte voorraad

 

Als er nieuwe IbbA-kavels op de markt komen, start de inschrijving. Als je je inschrijving compleet inlevert, krijg je een kavelkiesnummer, waarmee je op de Kavelkiesdag op volgorde een kavel kunt kiezen. Als er meer inschrijvingen zijn dan kavels, dan voegen we kavels toe. Het is bij de IbbA-regeling belangrijk om gezamenlijk te funderen. Als er minder inschrijvingen zijn, dan aangeboden kavels, dan zal IbbA een aantal kavels terugtrekken zodat alle kavels gekozen worden en het gezamenlijke bouwproces niet in gevaar komt.

Kavelpaspoorten

 

Alle IbbA-huizen worden anders, maar de kavels zijn ook niet allemaal hetzelfde. Wat er precies op een kavel gebouwd mag worden, staat in het kavelpaspoort. Deze vind je als je doorklikt op een wijk hierboven (pdf-bestanden rechts naast de kaveltekeningen). De bouwregels zijn niet voor alle IbbA-kavels gelijk. Zo kan bijvoorbeeld de minimale bouwhoogte verschillen en staat in het kavelpaspoort of er op eigen terrein of op straat geparkeerd moet worden.

Kavel gekozen

 

Zodra je een kavel hebt gekozen, bepaal je hoe je huis eruit moet komen te zien. 

Plannen staan voor 2 jaar vast 

 

Verkavelingsplannen staan vanaf de start verkoop van het veld voor twee jaar vast. Als er onvoldoende belangstelling is, kan de gemeente na deze periode met een aangepaste verkaveling komen voor invulling van (delen van) het plan.