Dit is het huis van Kenny
Dit is het huis van Kenny

Kan ik meedoen?

Je bent enthousiast over de mogelijkheden van IbbA en je wilt graag je eigen huis bouwen. Maar kom je in aanmerking? De komende tijd zal er meer duidelijkheid komen of je met jouw inkomen in aanmerking komt voor de IbbA-Starterslening. Globaal volg je daarna de volgende stappen:

 

1. Verdiep je in IbbA en schrijf je in
Download t.z.t. het inschrijfformulier (kan op dit moment niet), verzamel wat je nodig hebt om toegelaten te worden tot de regeling en lever deze documenten in.

 

2. Toelating en kavel kiezen

IbbA checkt of jij op basis van je gegevens voldoet aan de voorwaarden. Dan volgt toelating en wordt jouw kavelkiesnummer voor de Kavelkiesdag definitief.

 

3. Kavelkiesdag
Kies je kavel. Maak kennis met de bouwbegeleiders en kies wie jou gaat begeleiden bij de bouw van je IbbA-huis. Ga nadenken hoe je huis eruit moet komen te zien.

 

4. Hoe-nu-verder-avond
We vertellen meer over het proces rondom de bouw van jouw huis. Stel alle vragen die je hebt en maak kennis met je nieuwe buren. Ontvang de koopovereenkomst (voor het ondertekenen maken we een afspraak).

 

5. Informatieavond met de bouwers
Alle kopers van jouw rijtje komen bij elkaar. De aanemer legt het proces uit en geeft informatie over de kosten voor de bouw van je huis.

 

6. Kies het IbbA-bouwplan
Kies een bouwplan dat past bij jouw inkomen en budget. Pas het huis binnen deze marges aan naar jouw wensen.

 

7. IbbA-goedkeuring
Leg je bouwplan voor aan IbbA. Het plan wordt getaxeerd om zeker te zijn dat jouw investering het geld waard is.

 

8. Hoe-regel-ik-mijn-financiering-avond
Je krijgt informatie over de aanvraag en toekenning van je 1e hypotheek en de IbbA Starterslening. Hierna kun je de aanvraag voor jouw hypotheek en starterslening definitief in orde maken.

 

9. Vergunning & voorbereiding transport bij de notaris
De bouwers vraagt je omgevingsvergunning aan. Als alle stappen zijn doorlopen ga je naar de notaris voor de overdracht van de grond, de hypotheekakte en de Starterslening. Als de grond van jou is, begin je met het aflossen van je hypotheek.

 

10. Start bouw & bouwperiode
De eerste paal wordt geslagen. Samen met je bouwbegeleider houd je zicht op het bouwproces.

 

11. Eindcontrole en eindtaxatie
Voordat je de sleutel van je huis in handen krijgt, controleer je samen met jouw bouwbegeleider en bouwer jouw IbbA-huis. Daarna kun je de keuken laten plaatsen en wordt een eindtaxatie verricht om te bepalen hoeveel je huis waard is.

 

Je bent vanaf het moment van inschrijving zo'n 1,5 jaar bezig tot de oplevering van je IbbA-huis.